שריפה בכרמל- דוגמית לוהטת למה שצפוי חלילה ברעידת אדמה

בימים אלו אנו מדווחים על שריפות ענק בגוש משגב וכן בזכרון יעקב ועוד אזורים,

בעקבות השריפה הגדולה בכרמל שארעה בתחילת דצמבר 2010, נגרמו מגה נזקים לרכוש ולערכי טבע וזאת מעבר לאובדן חיי אדם, לדאבוננו הרב.

יש לזכור שלגבי ביטוח דירות, למי שיש, הפוליסה מכסה בד"כ עלויות בניה בערך כינון כלומר, להשיב את מצב המבנה לקדמותו באותו סטנדרט וסוג הבניה, אך בבניה חדשה ללא הפחתת פחת שהצטבר בנכס הניזוק.

יש להתעקש ולתבוע פיצוי מלא גם לרכוש שנשרף חלקית לאחר שצוותי הכיבוי כיבו את האש, מכיוון שחומרי הכיבוי ומעכבי האש גורמים בעצמם(ללא קשר לאש עצמה) לנזקים בלתי הפיכים למבנה ולרכוש.

לגבי סעיף של ירידת ערך כתוצאה מאובדן ערכי נוף, טבע וכד' יש לזכור שללא כיסוי מתאים לנושא לא ניתן לתבוע סעיף זה מהפוליסה הביטוחית, אך ראוי לבחון יחד עם עו"ד ושמאי מקרקעין אפשרות הגשת תביעת נזיקין בגין ירידת ערך מקרקעין, במידה וימצאו אחראים למחדל, אם היה מחדל.

חלילה במקרה של רעידת אדמה בעלי מבנים שאינם מבוטחים יהיו תלויים בחסדי השלטונות, אם וכאשר יחליטו להגדיר את האזור הפגוע כאזור אסון ויואילו לשפות את האזרחים. במקרה של אסון כגון רעידת האדמה והצונאמי האחרון ביפן(3/2011) ספק אם המדינה תוכל לעמוד בתשלום פיצויים בהיקף כספי עצום.

מומלץ להיעזר בשמאי מקרקעין בכל תהליך ההתמודדות מול גורמים מבטחים לקבלת פיצוי/שיפוי הוגן וראו, הן מהמדינה והן מחברות הביטוח.

יהי זכרם ברוך של כל הנספים באסון השריפה בכרמל,  ותנחומים למשפחות הכואבות.

גד קרן- שמאי מקרקעין

שתף את המאמר

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

הצטרפו לקבוצת ה-Whatsapp של מומחי הנדל"ן!

כל העדכונים המקצועיים, הזדמנויות עסקיות ונכסים בהזדמנות

מאמרים נוספים

gadkeren

הגישור(Mediation)

הגישור הינו הליך ליישוב סכסוכים המוסדר בסעיף 79ג' לחוק בתי המשפט ובתקנות ביהמ"ש (פישור). בגישור מתקיימת הידברות בין המתגשרים בסיוע צד שלישי- המגשר. בשלושים השנים

למאמר המלא »
דילוג לתוכן